Lettertype trends in 2023

Lettertype trends in 2023. Het is bijna Oud & Nieuw, dus we kijken naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Benieuwd waar wij aan denken? Lees dan snel verder.

Het is moeilijk om specifiek te voorspellen wat de lettertype trends in 2023 zullen zijn, omdat deze trends vaak worden beïnvloed door veranderende technologieën, culturele veranderingen en andere factoren.

Een trend die we echter waarschijnlijk zullen zien, is de toenemende populariteit van sans-serif lettertypen. Deze soorten lettertypen, die geen “voetstukken” of “serifs” hebben aan de uiteinden van hun letters, zijn vaak gemakkelijker te lezen op schermen vanwege hun vlakkere ontwerp. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik op (mobiele) websites en in andere digitale media.

We zullen ook waarschijnlijk een toename zien in het gebruik van unieke en opvallende lettertypen, welke vooral in ontwerpen voor sociale media en marketing gebruikt gaan worden. Dit bevat het gebruik van lettertypen met uitgesproken krommingen, afgeronde hoeken of andere opvallende kenmerken.

Een andere trend die we in 2023 waarschijnlijk zullen zien, is het gebruik van lettertypen die zijn geïnspireerd op de natuur of handgeschreven lettertypen. Dit kan omvatten lettertypen met een organisch, vloeiend ontwerp of die lijken op natuurlijke materialen zoals hout of steen. Dit kan een warme en aantrekkelijke uitstraling geven aan ontwerpen.

Tenslotte zullen we waarschijnlijk ook een toename zien in het gebruik van lettertypen die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in multilinguale en internationale contexten. Dit kan omvatten lettertypen die verschillende talen op een gestroomlijnde en leesbare manier weergeven, of lettertypen die zijn ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden aangepast aan verschillende talen en alfabetten.

In het algemeen zullen lettertype trends in 2023 waarschijnlijk blijven evolueren om aan te sluiten bij veranderende technologieën en culturele behoeften, en we kunnen verwachten dat designers blijven experimenteren met unieke en opvallende lettertypen om hun ontwerpen op te laten vallen.

Benieuwd of jouw lettertypen nog van deze tijd zijn? Vraag het ons!
Wil je weten welke fonts wij gebruiken voor onze klanten? Check onze Instagram.

LET'S CREATE SOMETHING AMAEZIN